بطور کلی دیزل ژنراتور زیر گروهی از مولدهای الکتریکی هستند که در آنها از یک موتور دیزل جهت به حرکت درآوردن ژنراتور استفاده می گردد. با توجه امکان ارسال سوخت به هر نقطه امکان جابجایی و حضور دیزل ژنراتور ها در مکان های مختلف وجود دارد. همچنین با توجه به رشد روز افزون صنایع و جوامع و نیاز هر چه بیشتر به برق و مزیت های دیزل ژنراتور ها، این امر سبب مضاعف شدن سرعت رشد استفاده از ژنراتور برق گردیده است.
ژنراتور برق و موارد استفاده آنها در صنایع
یکی از موارد کاربرد ژنراتور برق ، پروژهای عمرانی می باشد. با توجه به اینکه اغلب پروژه های عمرانی بزرگ دور از شبکه های توزیع شروع به فعالیت میکنند و نیز با توجه به عدم وجود امکانات ساختاری همچون انشعابات استفاده از دیزل ژنراتور در پروژه های عمرانی به جزء لاینفک این طرح ها تبدیل گشته است. همچنین با توجه به نیاز جا به جایی مکرر دیزل زنراتور جهت آسودگی در حمل و نقل و دسترسی به توان الکتریکی استفاده می گردد.
نیاز به جابجایی مکرر ژنراتور برق با توجه به گستردگی و نیاز به برق در قسمت های مختلف پروژهای عمرانی بسیار معمول و طبیعی می باشد. لذا در این حالت همانطور که در شکل بالا مشخص است از دیزل ژنراتور های سیار جهت راحتی در جابجایی استفاده میگردد.
استفاده از انواع ژنراتور برق در لایت تاور ها مورد دیگری است که می توان به آن اشاره نمود. در اغلب طرح های عمرانی و به خصوص در اغلب پروژه های نفت و گاز که در جنوب کشور اجرا می گردد، به دلیل گرمای بسیار بالای طول روز اغلب این پروژه ها در شب انجام می گیرد. به عنوان مثال می توان بتون ریزی های عظیم شبانه پروژه های نفتی اشاره کرد.
در این گونه موارد نیاز به استفاده از روشنایی جهت انجام کار و حداقل نمودن خسارت مالی و جانی درحین اجرای پروژه لازم می باشد.
لایت تاور در واقع از یک موتور برق دیزلی جهت تامین نیروی برق استفاده می نماید با این تفاوت که این جریان برق مستقیما جهت استفاده از چراغ هایی که برروی آن نصب گردیده استفاده می شود. دکل روشنایی لایت تاور ها از نظر تعداد و حجم روشنایی با هم متفاوت می باشد. (بررسی دقیق این نکات خارج از حوصله این بخش می باشد)
ژنراتور برق که بر روی لایت تاور ها استفاده می گردند از لحاظ توانی معمولا بسیار کوچک هستند. همچنین برروی آنها تعدادی سوکت (پریز) برق جهت تغذیه ابزار آلات و انجام کار های روزانه نیز تعبیه می گردد. همچنین با توجه به نیاز به جابجایی زیاد لایت تاور ها همیشه آنها روی یک شاسی سیار نصب می نمایند.
مورد دیگر استفاده از ژنراتور برق در موارد اضطراری از آنهاست. امروزه تمامی سازمان ها و ارگان ها و ساختمان های بزرگ و مهم تجاری و اداری از دیزل ژنراتور ها جهت مواقع اضطراری استفاده می نمایند.
با توجه به اهمیت برق (توان الکتریکی) دو کار روزمره، عدم وجود برق در بسیاری از سازمان ها، ارگانها، مجتمع ها، مراکز اداری تفریحی و رفاهی امری غیرقابل تصور می باشد. به همین دلیل اکثر مراکز فوق برای عدم قطعی برق از دیزل ژنراتور های پشتیبان (یا اضطراری) استفاده می نمایند در این مواقع با قطعی برق، ژنراتور برق بلافاصله به صورت اتوماتیک روشن گردیده و وارد مدار می گردند تا وقفه ای به کار سازمان مربوطه وارد نگردد که میتوان به عنوان یکی از کاربرد های ژنراتور برق و موارد استفاده آنها در صنایع نام برد.
به عنوان مثال میتوان به ایستگاه های مخابراتی اشاره کرد. به دلیل اهمیت آنتن های مخابراتی در کنار برق شبکه از انواع ژنراتور برق اضطراری جهت مواقع قطعی برق استفاده میگردد.
همچنین سالن های ورزشی و مجتمع های رفاهی از موارد دیگر استفاده از موتور برق دیزلی می باشد. آیا می توان تصور کرد که در هنگام حضور مردم در یک استخر در صورت قطعی برق چه اتفاقاتی رخ خواهد داد؟
امروزه استفاده از ژنراتور گازسوز و امکان استفاده از گرمای خروجی از اگزوز آنها جهت سیستم های سرمایشی و گرمایشی (CHP) بسیار فراگیر گردیده است. در صورت استفاده از یک ژنراتور گازسوز در یک استخر هزینه های برق و سوخت کاهش بسیار چشمگیری خواهد داشت.
دیزل ژنراتور مخابرات
همچون در برخی از موارد که قطعی برق به هیچ عنوان مجاز نیست تعدادی از دیزل ژنراتور ها بطور همزمان با حداقل توان خود با برق شبکه در حال کار هستند و درصورت قطع برق قسمت های اصلی را پوشش داده و با رسیدن به 100% باد خود سایر قسمت ها را نیز زیر پوشش قرار می دهند. از جمله این مراکز می توان به : بیمارستان ها ( اطاق عمل)، مراکز صدا و سیما … و بسیاری موارد دیگر به عنوان کاربرد ژنراتور برق و موارد استفاده آنها در صنایع اشاره نمود.
دیزل ژنراتور نیروگاه
از دیگر موارد استفاده از ژنراتور برق مراکز نظامی ، هتل ها ، مراکز خرید مانند ها یپر مارکت ها، مراکز ورزشی، انبارهای کالا و سردخانه ها ، پالایشگاه ها و …
بطور کلی دیزل ژنراتور زیر گروهی از مولد های الکتریکی هستند که در آنها از یک ژنراتور برق جهت به حرکت درآوردن ژنراتور (آلترناتور) استفاده می گردد. با توجه امکان ارسال سوخت به هر نقطه امکان جابجایی و حضور دیزل ژنراتور ها در مکان های مختلف وجود دارد. همچنین با توجه به رشد روز افزون صنایع و جوامع و نیاز هر چه بیشتر به برق و مزیت های دیزل ژنراتور ها، این امر سبب مضاعف شدن سرعت رشد استفاده از ژنراتور برق گردیده است.
دیزل ژنراتور دیتا سنتر
ثبت ديدگاه